Tågsticklingar & Hki

Hej!

Igår denhär tiden mötte jag upp Lotta utanför Forum nån timme efter mitt tåg rullat in till tågstationen. Senast jag var med tåg till Helsingfors centrum var jag 10år gammal, jag känner verkligen inte denhär staden, Stockholm är ju betydligt mer min stad än Helsingfors. Så det är otroligt kul att hänga här med Lotta och få se nya områden och bygnader!

Före jag for packade jag ner nyplanterade sticklingar från min marmorerade gullranka, en nyklippt monsterastickling, ett ekollon som börjat få blad och en avokadokärna som fått rötter & stam. Vad är jag ens för vän om jag inte tar med sticklingar som gåva på tåget liksom?

Vi har mest ätit och druckit gott och bara suttit och pratat i timtal, nånting man värdesätter väldigt högt nu i en vardag med barn och massa måsten. Så kul att få hälsa på här, och enkelt framförallt. Vi bor ca 2km från järnvägsstationen i Kokkola och Lotta bor ca 1 km från Helsingfors järnvägsstation, så egentligen bara 3 km fick jag ta mig, hehe. Inte riktigt men...

Får ju passa på att köpa hårprodukter eftersom hela Kokkola är slutsålt på Curly Girl-vänliga produkter. Idag fortsätter jakten på Garniers hair food, så nu får dessa räcka en tid framöver.

När jag gick runt i butiker i väntan på att Lotta kom från jobbet gick jag in till Lindex, och fick syn på denna fantastiskt fina linne-klänning, den är vadlång med bruna knappar och stora fickor- perfekt! Hade tänkt sy en likadan åt mig i sommar, men så såg jag denna och kände att jag var tvungen att slå till. Minns inte ens sist jag köpte ett plagg från nån av de stora kedjorna sist, eller köpte kläder åt mig själv alls, kan vara förra sommaren faktist(!). Sjukt ändå. Syr mina underkläder själv, jag har t.om i planera att påbörja projektet att ta fram det perfekta bh-mönstret för min kropp. Fantastiskt roligt att få sy egna kläder!

Klänningen har faktist rätt kass passform, så den behöver sys in lite, men det fixar jag ju i ett huj.

Idag skiner solen och vi ska ut på sightseeing med cykel. Hoppas vi stöter på både blommande syrener och cool arkitektur. Ha det bra!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229