Tips - inbjudningskort & bröllopshäfte

Jag fick en kommentar om jag kunde berätta mer om hur jag gjort mitt och kunders bröllopshäften samt vad dem kan tänkas innehålla. Det är ju inte kanske så lätt för mig att sådär snabbt berätta hur du får det snyggaste bröllopshäftet, eftersom alla förstås har så olika smak och tycke om design, men de viktigaste punkterna, enligt mig, som hjälper dig att få ett supersnyggt bröllopshäfte och inbjudningskort kommer här.

1. Internet är ju underbart på det sättet att många kreativa själar delar med sig av sina verk - helt gratis. De enda du behöver tänka på är, om du väljer att ladda ner dem gratis är dom oftast endast för personligt bruk, eventuellt kräver innehavaren att du alltid nämner varifrån du laddat ner dem. Ett inbjudningskort som inte kommer visas på nätet, är personligt bruk enligt de flesta designers.

Här hittar du 60 fantastiska, gratis fonts för personligt bruk. Kom ihåg att läsa villkoren noga.

Köp dem hellre än att du använder dem fel. Googla "Install fonts mac/pc" på youtube för att se hur du installerar rackarna.

2. Layoutprogram som är enka och ger dig möjlighet att få fram det bästa i dina layouts. Adobes program används av allt från nybörjare till professionella grafiska designers som tjänar en bra slant på sina verk. Med Adobe är allt möjligt. Photoshop, Illustrator, Lightroom, ni vet. Dessa är Adobes program. Just till ändamålet bröllopshäfte har jag använt InDesign. I InDesign görs de flesta veckotidningar, broschyrer och flyers för måånga företag. Det fina med InDesign är att det är mycket mer logiskt uppbyggt än resten av Adobes program = enkelt att använda och förstå sig på, annars finns precis allt du funderar på att kolla på YouTube.

Och till den bästa biten, Adobe erbjuder alla sina nya kunder en 30-dagars provperiod på alla program, så under den tiden hinner du med både bröllopshäfte och inbjudningskort.

3. Bryt texten med iconer & bilder! Bröllopshäften som enbart innehåller text orkar man sällan läsa igenom. Därför tycker jag att du ska försöka få in både bilder och icons/foton. Om jag ska vara helt ärlig tyckte jag i vårt häfte mest om sidan som hade en stor teckning av harsyra på sig, haha. Tänk bara vad lite grönt kan göra. Här ser man lite av den gröna sidan. Don't underestimate the greens! Flaticon.com erbjuder en databas med 155,843 olika ikoner för gratis nedladdning.

Men framförallt, kom ihåg kära vänner, om bröllopsfesten är top-notch stilig i vitt och diamanter borde inbjudan & bröllopshäftet följa samma stil. Redan från inbjudningskortet skall gästerna kunna tänka sig vilken stil bröllopet kommer gå i. Tips nummer fyra. Följ din röda tråd från inbjudningarna till tack-korten.

Och om dethär med InDesign och font-nedladdning låter krångligt kan ni alltid anlita mig för den biten. ;)

Angående innehållet av bröllopshäftet så kan man tänka sig allt mellan himmel och jord. Eftersom vi hade så mycket privat information i våra kommer jag bara snabbt lista upp sida för sida vad vårt häfte innehöll. Sida 1-2 - Meny & välkomna till festen, toastmadames namn samt hashtagen vår. Sida 3-4 - Ett notblad med "Nu grönskar det" & den tecknade harsyran. Sida 5-6 - En lista med lite humoristiska rader som beskriver mina & Antons familjemedlemmar. Sida 7-8 - Bröllopsbingo med rutor att kryssa för när texten i rutan hände. T.ex "Nån är avundsjuk på Antons skägg." & på andra sidan vår första instagrambild med datum under. Sida 9-10 - Bröllopsfoton av våra föräldrar och mor & far-föräldrar. Sida 11-12 -Sidor där våra föräldrar har svarat på frågor om oss t.ex "Vad är det pinsammaste Cindy har gjort?" osv. Sida 13 - Ett korsord om oss, som min syster förberedde och sen under kvällen gav ledtrådar till. Sida 14-15 - Barn-foton på oss med en tacktext under. Hoppas du fick svar på dina frågor om bröllopshäften!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229