Vecka 39

Ojoj, mindre än två veckor till beräknade datumet. Detdär datumet som kändes sååå långt borta i juni förra sommaren. Nu är både datumet & babyn snart här, helt fantastiskt.
Igår fick jag remiss till mödrapoli & till labratoriet, det sistnämnda passade jag på att ta idag när Jenny var här och hälsade på. Provet gällde köldkörteln som min rådgivnings-Heidi konsulterat med läkare om, som ville att jag skulle ta prover och genomgå lite grundligare undersökning före förlossningen.

Nästa vecka har vi då tid för ett extra ultraljud, vidare undersökningar och samtal med läkare, känns så skönt att för en gångs skull bli tagen på allvar. Under min ungdom fick jag lung-, bihåle-  & öroninflammation så många gånger under två års tid så mitt immunförsvar var verkligen på botten. Det gjorde också att jag jämnt och ständigt var förkyld & fick angina.

Till råga på det var jag i riskgruppen och därför tvungen att ta svininfluensa-vaccinet som ennu till mamma länge trodde gett mig narkolepsi. Allt detta hände i Jeppis och EN läkare jag hade under tiden tog mig riktigt på riktigt på allvar och “tog över” mitt fall för att reda ut en gång för alla, hon for dock på mammaledigt sen så det var ju synd… Resten av läkarna hade bara en massa quick-fixes för sig.

Nå utav det hela fick jag astma + pissigt immunförsvar och förutfattade meningar för läkare, just eftersom jag så sällan blivit tagen på allvar orkar jag knappt fara till sjukhuset om jag int vet själv att det är nånting lätt-diagnostiserat. MEN som gravid så är nog alla så rädda att man ska råk ha nå fel, så alla frågetecken reds ut direkt, vilket ju är superskönt så behöver man själv int fundera på det i onödan.

Oj nu for dethär lite på sidospåren, men ja, nästa vecka blir det undersökning, om vi hinner dit heller hehe.

Profylaxen var superbra! Vi hade gått egenom allt med doulan på förhand, så kursen blev mer som en upprepning, vilket ju är super! Och bra för Anton att få sådär konkret vad han kan göra och vad han kanske inte ska göra. Rekommenderar kursen varmt!

Jag är så redo jag kan bli inför förlossningen och så förberedd man kan vara inför tiden efter, bring it on!

15

4 Comments Vecka 39

  1. Kitty

    Ja som gravid kändes det svårt att inse att den där jääääätttte lååånga väntetiden plötsligt närmade sig slutet. Som om det tagit ett jätteskutt på slutet!
    Du är så fin med din mage! Lycka till :)
    /Kitty

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.