Veckans mage

Vi är inne i vecka 35 nu, veckorna bara rullar iväg känns det som.

På ett sätt känns det som att det är jättelångt borta tills vi får vår baby på utsidan, men på samma gång har jag börjat gå i tankebanorna att det ju kan sätta igång i princip närsomhelst efter att Antons kusin frågade mig om jag ännu tänker på kvällarna om det kommer komma igång under natten.

Bebisen ligger och trycker bakom mitt höftben nånstans, lite molande värk har börjat på ryggsidan så jag tror att han börjar söka sig neråt nu. Om två veckor har vi ultraljud & inre undersökning så då lär vi ju få veta hur läget är!

Jag är så stor så jag inte kan sitta normalt utan ett starkt tryck mot inälvorna, bebisen börjar få det ganska tight där inne med andra ord. Jag har de senaste dagarna sovit minst 4h på dagen.

I onsdags var vi på förlossningsförberedelsekurs till sjukan, det mesta om smärtlindringen och de olika faserna som förlossningen består av visste jag redan, så det kändes skönt att jag var så pass påläst att bara 1-2 saker var främmande. Jag har inte ändrat uppfattning om nånting angående förlossningen efter kursen så det tolkar jag som en bra sak - att jag är bra förberedd på de punkterna jag kan förbereda mig på.

Vårt val om doula känns så bra. De punkterna jag var osäker eller tvivlade på före vi kontaktade henne är som bortblåsta och kvar finns bara positiva känslor om den kommande förlossningen.

I nästa vecka ska jag göra ett collage med jämförelsebilder av magen!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229